Bloudkova skakalnica ob vznožju homškega hriba, je že pripravljena na sneg

Na podlagi napovedi vremenoslovcev, nas lahko že jutri zjutraj preseneti prvi sneg, ki naj bi zapadel vse do nižin. Bo pa to prvi znak, da je zima že pred našimi vrati. Res je, da zadnja leta sneg ni merilo za zimo, saj je bolj izjema kot pravilo. To pa najbolje vedo člani Športnega društva Homec, ki vsako leto jeseni poskrbijo, da je njihova skakalnica pripravljena na sneg, ki ga pa zadnje dve leti ni in ni bilo.

Vir: www.domzalec.si

Skakalnica leži ob vznožju homškega hriba. Načrte zanjo je naredil Stanko Bloudek, pred več kot petdesetimi leti. Zadnja leta zanjo skrbijo člani ŠD Homec. Vsako jesen se opravi košnja in kakšna nujno potrebna dela, da je skakalnica pripravljena za sneg in smučarske skoke.  Tako v primeru snega vedno organizirajo tekmovanje v smučarskih skokih, ki je v kraju vedno prava atrakcija. Nazadnje je bila tekma v januarju 2010.

Člani ŠD Homec so tudi letos poskrbeli, da je skakalnica pripravljena. Sedaj samo še čakajo na pravo zimo, ki bi prinesla sneg. Upamo, da se jim želja uresniči.

2 komentarja na “Bloudkova skakalnica ob vznožju homškega hriba, je že pripravljena na sneg”

Oddaj komentar

Morate biti prijavljeni za oddajo komentarja.