Aktivnosti društva

V podmenijih najdete vse aktivnosti društva in obvestila.

AKTIVNOSTI V LETU 2009

Tekmovanje v smučarskih skokih

Po treh letih suhe zime smo letošnje leto končno dočakali snežno odejo. Takoj ko je zapadel sneg, smo člani ŠD Homec pričeli z aktivnostmi za organizacijo tekmovanja v smučarskih skokih. Ker je to dokaj velik organizacijski projekt, smo s pripravami pričeli že deset dni pred tekmovanjem. Pridobili smo vsa potrebna dovoljenja ter se dogovorili za odstop zemljišča ter oskrbo z električno energijo, saj drugače prireditve ne bi bilo mogoče izvesti. Prav tako je ekipa članov društva pod vodstvom Andreja Ulčarja in Bojana Grašiča teden dni pripravljala skakalnico, da je na dan tekmovanja zasijala v vsej svoji polnosti in da je tekmovalcem nudila varne in dobre skoke.

Tekmovanje je potekalo v nedeljo, 17. januarja 2010, v Nožicah na »Bloudkovi« skakalnici – leta 1955 je bila zgrajena po njegovih načrtih. Pred tremi leti smo jo obnovili in zgradili tudi stopnišče do vrha naleta. Lepo vreme in veliko zanimanje ljudi za tovrstni šport je na dan tekmovanja privabilo veliko število gledalcev in tekmovalcev, letos kar 56. Ti so prišli iz domače in okoliških občin, kar nekaj pa jih je bilo tudi s štajerskega in gorenjskega konca. Po otvoritvi z zastavami in himno ter (seveda) planiškimi fanfarami se je pričelo tekmovanje, ki je potekalo v treh serijah, za  seštevek pa sta šteli dve najboljši seriji. Tekmovalci so se razvrstili v štirih kategorije  in eno podkategorijo (najmlajši).

Vrstni red najboljših tekmovalcev:

Cicibani: 1. Aljaž Klopčič (Žiče), 2. Janez Šuštar (ŠD Preserje), 3. Žan Kopitar (ŠD Homec) 4. Matevž Dodig (ŠD Homec).

Pionirji: 1. Marko Zalaznik (Dolenje), 2. Gregor Klopčič (Žiče) 3. Aljaž Bajde (Laze v Tuhinju).

Mladinci: 1. Aleš Uršič (Preddvor), 2. Boštjan Oblak (Mozirje), 3. Matej Rižnar (Juršinci).

Člani: 1. Boštjan Matjašič (Ljubljana), 2. Robi Redek (Ljubljana) 3. Srečko Ledinek (Mozirje).

Veterani: 1. Viljem Dolar (Šmartno v Tuhinju), 2. Zdravko Zalokar (Gorje), 3. Tine Osolnik (Komenda).

Najboljši tekmovalci so prejeli pokale in diplome, prav vsi udeleženci pa praktične nagrade. Kot častna gosta sta se prireditve udeležila župan občine Domžale Toni Dragar in predsednik krajevne skupnosti Homec-Nožice Janko Repnik, ki sta na koncu tekmovanja najboljšim tekmovalcem podelila nagrade. Za dobro voljo na prireditvi pa so ves čas – pred tekmovanjem, med serijami in na koncu – poskrbeli člani skupine Harmonk`n`roll. Prireditev je dobro uspela, tako glede dobre organizacije  kot velikega števila gledalcev in tekmovalcev. V imenu ŠD Homec se zahvaljujem Rudolfu Černivcu in  Boštjanu Rodetu za dovoljenje za uporabo zemljišča za izvedbo tekmovanja ter Štefanu Černivcu za dostop do električne energije. Zahvala donatorjem, ki ste nam priskočili na pomoč, da smo lahko prireditev izpeljali čim lažje ter vsem, ki ste sodelovali pri pripravi skakalnice in organizaciji tekmovanja.

Tekmovanje v ligi MSD in zimski ligi Avtomehanika Kveder

Konec meseca marca se je končalo tekmovanje v ligi malega nogometa, ki jo organizira je Mladinski svet Domžale. Liga je potekala v  telovadnici Osnovne šole Vencelj Perko v Domžalah od oktobra 2009. Ekipa ŠD Homec je med 18 ekipami dosegla 13 mesto. Prav tako se je končalo tekmovanje v zimski ligi Avtomehanike Kveder, ki poteka v dvorani RCU v Lukovici, kjer je naša ekipa izmed 12 ekip dosegla 7 mesto. V mesecu maju se je ekipa udeležila še dveh enodnevnih turnirjev na Vranskem in v Rafolčah.

Rekreacija v prostorih OŠ Preserje pri Radomljah

Skozi vse leto so naši člani trikrat tedensko trenirali odbojko, mali nogomet in badminton v telovadnici OŠ Preserje pri Radomljah. Ob torkih poteka igranje malega nogometa, ob sredah odbojke, ob petkih pa kombinirano odbojka ali badminton. Za krepitev mišic in sprostitev možganov.

Redni letni Občni zbor ŠD Homec

13. marca 2010 smo imeli v prostorih PGD Homec redni letni občni zbor društva.

Turnir v ročnem nogometu

V petek, 26. marca, je v gostilni Repanšek na Homcu potekal turnir tretji »tradicionalni«  turnir Športnega društva Homec v ročnem nogometu. Na tekmovanje se je tudi tokrat prijavilo 16 tekmovalcev, ki so tekmovali v parih, izžrebanih pred začetkom turnirja. Svojo pravo moč pa so tudi tokrat pokazali »prekaljeni mački«, ki so pokazali svoje mojstrovine. Prav tako so tudi mlajši igralci pokazali, da so lahko zelo konkurenčni bolj izkušenim igralcem. Najboljši igralci so prejeli pokale in praktične nagrade, ki jih je prispeval gostilničar Andrej Repanšek. Zmagovalca, »veteran« Franci Sedlar in Blaž Burnik, sta prejela tudi prehodni kroni, saj sta postala kralja ročnega nogometa. »Veteran« Franci Sedlar je krono prejel drugič zapored in s tem dokazal, da je pravi mojster na tem področju.  Drugo mesto je pripadlo Domnu Černivcu in Franciju Vrankarju, tretje mesto pa sta dosegla Boris Andrejka in  Robi Fartek. Čestitamo!

Velikonočne igre na igrišču pri šoli na Homcu

Na velikonočno nedeljo, 12. aprila 2010, smo na igrišču pri šoli na Homcu organizirali »tradicionalne« velikonočne igre. Mlado in staro se je udeležilo »fucanja« in metanja podkev.

Čistilna akcija v prostorih šole.

Skupna čistilna akcija z PGD Homec je bila v soboto, 18. aprila 2010. Očistili smo igrišče z okolico in prostore ŠD Homec. Čistilno akcijo smo ponovili v ponedeljek, 26. aprila 2010, da smo očistili okna in prostore šole.

Tradicionalni prvomajski golaž

Zadnji dan v mesecu aprilu smo športniki kuhali golaž, na katerega smo povabili člane in krajane. Za kuho golaža je tokrat poskrbel Stane Skrbinšek z ekipo pomočnikov. Dogodek je privabil veliko število ljudi. Za dobro voljo pa so poskrbel člani skupine Kobre, ki so se zbrali ponovno po skoraj 20 letih.

Piknik članov društva

V soboto, 1. maja smo člani ŠD Homec kot je postal že običaj v dopoldanskem času počistili prostor in okolico šole od prireditve prvomajskega golaža  ter nato nadaljevali z piknikom in raznimi igrami na igrišču.

Izlet v Gardaland

V soboto, 15. maja, se nas je 23 članic in članov društva odpravilo na težko pričakovan izlet v Gardaland. Zbrali smo se ob 4.00 uri zjutraj pred gasilskim domom na Homcu. Najprej smo si nabrali moči z jutranjo kavico, za katero sta poskrbela Anita in Andrej, nato pa smo se počasi odpravili na avtobus in na pot. Celo pot nas je spremljal dež in mnogi so imeli občutek, da bo tudi tam slabo deževno vreme, pa tudi napoved ni kazala nič dobrega. Ko smo prispeli v Gardaland, dežja ni bilo videti, sicer oblačno, vendar prijetno, pa še pretirane gneče ni bilo. Hitro smo se podali na različne aktivnosti, tako da je dan minil zelo hitro, za nekatere,  predvsem najmlajše pa še prehitro. Domov smo prispeli v poznih večernih urah.